Phantasialand

26.07.2009 17:46

Adresa:
Phantasialand
Berggeister Str. 31-41
D - 503 21 Brühl
www.phantasialand.de
Poloha:
Město Brühl v těsné blízkosti Kolína nad Rýnem v západní části Německa
Ceny vstupného:
Dospělí - 31 €
Děti - 27,50 €

Otevírací doba:
Od 15.3. do 2.11.
Od 9:00 do 18:00 hod.

Mapa parku:

Kudy do parku:

Přehled atrakcí:

Horské dráhy:
Black Mamba (zavěšená)
Winja's Fear & Force (dvojité myšky)
Colorado Adventure (vláček)
Temple of the Night Hawk (dráha ve tmě)

Vodní dráhy:
River Quest (rafty)
Wildwash Creek (klády)
Stonewash Creek (klády)

Ostatní atrakce:
Mystery Castle (volný pád ve tmě)
Talocan (otáčecí lavice)

Další:
Show
4D Kino
 

 

Německý zábavní park Phantasialand ležící v malém městečku Brühl patří spíše k parkům menším, co se rozlohy týče, ale za to nabízí mnoho atrakcí pro všechny návštěvníky parku. Park je brán jako rodinný a proto si přijdou na své jak malé děti, tak i adrenalinoví nadšenci a v neposlední řadě i senioři. Zkrátka se nebude nikdo nudit a každý si najde své. Parková úprava je zde na vysoké úrovni, k čemuž pomáhá rozdělení na tématické části, jako jsou např: Čína, Mexiko, Starý západ, Afrika atd. Phantasialand nabízí nepřeberné množství atrakcí, jako jsou např: horské dráhy, volný pád, 4D kino, vodní dráhy, otáčecí lavice, různé relaxační projížďky, kolotoče, show atd. Malí návštěvníci zde mají mimo jiné i speciální koutek, kde najdou autodrom, skákání na gumě, malý volný pád atd.

Největším lákadlem parku je bezesporu Black Mamba, jedná se o zavěšenou horskou dráhu, která se v rychlosti kolem 80 km/h řítí mezi skalami a přitom s vámi projíždí veškeré loopingy a výkruty. Mezi další top parku je Winjas Fear & Force (myšky), tedy konkrétně 2 horské dráhy, které jezdí budovou a všelijak se proplétají mezi sebou a navíc se dost otáčí kolem své osy. Volný pád ve tmě je velice zajímavou a vyhledávanou atrakcí parku. Talocan je jméno pro otáčející se lavici, kde k všemožnému otáčení vzhůru nohama na Vás ještě bude stříkat voda nebo na Vás bude šlehat oheň, ale ten samozřejmě z uctivé vzdálenosti. Na závěr ještě horská dráha Colorado Adventure, vláček jezdící stejně, jako Black Mamba mezi skálami s dlouhými tunely.

Phantasialand disponuje i možností ubytování v několika hotelech, které jsou součástí parku např: v čínské sekci hotel Ling Bao, který je čínské architektury a nově postavený hotel Matamba v africké části, samozřejmě v africké architektuře. Dále je možnost přespání v indiánských stanech + několika klasických hotelech poblíž parku. Strava je v parku vyřešena, jako v každém jiném parku, tedy formou bufetu, ale naleznete zde i restaurace.

+

Black Mamba
tématické prostředí

-

rozlohou menší park
větší návštěvnost

 Rychlý přehled:
 

Velká kovová horská dráha ( Mega coaster )

NE

Počet horských drah s loopingem

1

Zavěšená horská dráha

ANO / 1

Dřevěná horská dráha

NE

Vystřelovací horská dráha

NE

Vracečka

NE

Stojací horská dráha

NE

Létající horská dráha

NE

Vodní dráha

ANO / 3

Volný pád

ANO / 1

4D kino

ANO

Aquapark

NE

Hotel - Camp

ANO / 3 - 2

 


www.poutove-atrakce.webnode.cz