Holiday Park

26.07.2009 17:22

                                             

Poblíž německého městečka Hassloch najdete Holiday Park. Park s dlouholetou tradicí je zaměřen spíše pro rodiny s dětmi. Rozlohou nepatří k těm větším a ani parková úprava není nikterak oslňující. Spíše se tak trochu jedná o procházku lesem. Tématické části zde nehledejte, jelikož by jste je hledali marně, ale i přesto tento park nabízí příjemnou zábavu.

Hlavním tahákem je dráha Expedition GeForce, která je na spoustě internetových serverech jedna z nejlépe hodnocených horských drah na světě. Výškou 62 metrů se řadí mezi Mega coastery, což si právem zasluhuje. A právě tato dráha každým rokem přiláká spoustu nadšenců z různých koutů světa. Svézt se můžete na 80 metrovém řetízkovém kolotoči nebo spadnout volným pádem ze 70 metrové věže. V parku naleznete i 2 vodní dráhy (rafty, klády), strašidelný zámek, různé kolotoče, několik adrenalinových atrakcí, kterých není mnoho, různá show a horskou dráhu Super Wirbel s dvěma výkruty, postavenou roku 1979. Tato dráha byla první loopingová dráha v Německu.

Holiday Park je spíše pro děti a tak více adrenalinu zde asi už nečekejte. Zato vaše ratolesti si park užijí. Park nabízí i možnost    stravování, kterého není zrovna moc, ale za to nabízí klasickou samo - obslužnou restauraci s teplými jídly. Hotel park nenabízí a tak ubytování je možné v penziónech či hotelech v blízkém okolí. Holiday Park si na nic nehraje, kvalitou je spíše podprůměrný park, který do průměru asi vytahává pouze Expedition GeForce, ale i přesto v něm strávíte příjemný den.

Adresa:
Holiday Park
Strasse 6 - Hassloch
Rhineland – Palatinate 67454
Germany
www.holidaypark.de

Poloha:
Park leží u městečka
Hassloch v západní části
Německa poblíž města
Ludwigshafen nebo
Mannheim

Ceny vstupného:
Děti (do 1 metru) - zdarma
(od 1 m do 1,44 m) - 21,95 €
Dospělí
(od 1,45 m) - 26 €
Senioři
(od 60 let) - 26 €

Otevírací doba:
do - 2.11.
Od 9:00 nebo 10:00 hod do 18:00, 19:00, 20:00 a některé dny až do 24:00 hod, podle měsíce a dne. Některé dny ke konci sezóny mohou být
zavřené. Potřeba zkontrolovat na oficiálních stránkách.

Mapa parku:
                                       

Kudy do parku:

    
 


www.poutove-atrakce.webnode.cz