Pouť Sázava

10.07.2009 11:47

Sázavská pouť

Ve dnech 3. – 6. července2009 se konala tradiční pouť Sázava. Tato pouť se již nekoná na ostrově u řeky, ale nově mezi „panelákama“ a tak své kouzlo trochu ztratila. Atrakcí i návštěvníků bylo o poznání méně, než v předchozích letech. O zábavu se postaralo hned několik kolektivů. Adrenalinové atrakce zajistil Extrém (fa. Zahradník), Chiquita (fa. Zvára) nebo Break Dance (fa. Novotný). Rodinné zastoupila „pirátská loď“ a strašidelný zámek (fa. Vocásek), Ruské kolo (fa. Spilka) nebo hydraulika „Létající draci“ (fa. Helfer). Nechyběl autodrom, bobová dráha, výherní atrakce, dobré jídlo a pití. Ve večerních nedělních hodinách nejvíce žila atrakce „občerstvení.“ ;o)

Není tajemstvím, že se spekuluje o přemístění poutě za most k řece a tak pevně věřím, že se příští rok nezvedne hladina řeky a tato varianta se stane skutečností a pouť dostane své kouzlo zpět.

Autor: David J.

 

 

Letošní ročník byl zase o něco chudší,protože na pouťovém place proběhla výstavba obchodního řetězce Flop.Obchodní dům stojí na místě,kde stávala dříve atrakce Destroyer,a proto se bohužel pro tuto atrakci nenašlo volné místo a tudíž letošní ročník vynechala.Mezi další "bavící stroje",které byly pro Sázavskou pouť dominantou a v tomto ročníku chyběly je tradiční Lavice a atrakce Tagada . Další mínus,který musíme odečíst,jsou lidi.Přišlo jich velice málo,na to jaké bylo pěkné počasí . Příznivci adrenalinových atrakcí se mohly už podruhé těšit na tzv. velkou houpačku Extrem,létající banán Chiquita nebo breakovou atrakci Break Dance (ceny se pohybovaly v rozmezí 50-70 ,- ,což si myslím není vůbec špatné). Ostatní,kteří nemají adrenalin rádi se mohli těšit na tradiční autodrom nebo třeba mále Ruské kolo. Nechyběla ani tradiční loď a Horská dráha. A ti nejmenší ? Měli na výběr například z vláčku,skákacího hradu,labutí nebo třeba z autíček ;-) . Nechybělo ani mnoho stánků s cukrovinkama,občerstvením,zajímavými parukami nebo třeba koutek dočasného tetování . Pro "Heckery" zde byli i tzv. "plackaři" z Ukrajiny,u kterých jsem prodělal i já ;-( . Když celkově shrnu letošní ročník ? Bída s nouzý . Sázava by měla najít nové místo a vrátit pouť do původních kolejí . Nějaká větší recenze na internetu nebo v rádiu by též nebyla od věci . Počkáme si na příští rok a uvidíme,jestli má do Sázavy vůbec cenu cestovat.

Autor: Patrik V.


www.poutove-atrakce.webnode.cz