Halenkovická pouť

24.06.2009 18:24

Halenkovická pouť 2009 proběhla o víkendu 1. - 3. května 2009


O zábavu měli obyvatelé Halenkovic, ale i hosté, kteří na pouť přijeli o jeden dva dny dříve, postaráno už v pátek i v sobotu. V pátek byla pro děti v zahradě u Hospody na Kopci připravena diskotéka. Večer se zase na sále KD Halenkovice uskutečnila diskotéka v režii halenkovických hasičů a v hospodě na Kopci ten večer hráli, pro změnu, muzikanti z Topolanky.

To hlavní přišlo, samozřejmě, v neděli. Pouť začala Mší svatou v kostele sv. Josefa, kterou sloužil novokněz z Prakšic P. Roman Vlk, současný kaplan ve Zlíně. To už na Pláňavách své stánky, s typickým i méně typickým pouťovým zbožím, doplňovali zdejší stánkaři. Letos se jich do Halenkovic sjelo o poznání méně, než v letech předcházejících. V termínu konání Halenkovické pouti se totiž konala pouť, mimo jiné, i v Otrokovicích a Štítné nad Vláří. Také atrakcí bylo o něco méně, když některé zůstaly po oslavách 1. máje v Otrokovicích. Sama Halenkovická pouť ale touto slabší účastí zase tak moc nestrádala a kdo chtěl, ten si to své rozhodně našel.

Krásné a slunečné májové počasí vylákalo ven spoustu lidí, kteří mohli příjemné chvilky strávit nejen u stánků a atrakcí, ale i při posezení s příbuznými a známými, třeba u nedělního oběda na svých zahradách. Otevřeny byly samozřejmě i zahrádky u hospod, které prázdnotou také v žádném případě netrpěly...

Fotogalerie


www.poutove-atrakce.webnode.cz